Paarden, American Miniature Horses en Irish Cobs.

Maak kennis met onze passie voor paarden. Met name Amerikaanse miniatuurpaardjes en Irish Cobs, in Nederland beter bekend als Tinkers.

Onze eerste minipaardjes waren 2 appaloossa merrie's uit het weiland van de buurman, de veulentjes trokken onze aandacht wanneer ze 's avonds samen begonnen te rennen.

We hadden net ons huis met een weilandje en het leek ons fantastisch om die twee veulens in onze  eigen wei te zien.

We hebben Mirre en Miël gekocht en we hadden het virus te pakken.

Een groot paard stond ook al een tijdje op ons verlanglijstje. We hadden afgesproken dat wanneer we een geschikt paard konden vinden deze in ieder geval niet te jong mocht zijn, niet te groot, een beetje ervaring onder het zadel en het liefst beleerd voor de koets.

We vonden Djemy, een drachtige  bonte Tinkermerrie met 2 blauwe ogen, 2.5 jaar oud, 1.63 hoog en nog nooit een zadel of koets van dichtbij gezien. Het belangrijkste in onze zoektocht was er wel, een KLIK.

Djemy kreeg een prachtig veulen "Highlands Oberon". Oberon behaalde op onze eerste premiekeuring een geweldige 1e premie en de jury was vol lof over zijn uitmuntende bouw en beweging. Oberon is daarna verkocht aan Astrid en Garreth uit Zweden, omdat wij geen volwassen hengst konden houden en hij was te mooi om hem te laten ruinen. Inmiddels is hij groter dan zijn moeder, de nieuwe eigenaren zijn helemaal verknocht aan hem en hij gaat in 2010 voor de hengstenkeuring in Zweden.

Djemy is een braaf en temperamentvol paard geworden en loopt inmiddels al weer een paar jaar in het tuig en doet dit met veel plezier.

We zijn superblij en tevreden met haar, maar ja, alleen in de wei is iets wat bij ons niet kan, dus er moest maar een vriendin voor haar gezocht worden, en dat is Sterre geworden.

Sterre stond te koop bij onze vrienden Jan en Miranda van de Tinkerhoeve.

Een grote tinker, van 1.65 hoog en deze was wel beleerd onder het zadel, ook nog 's een westernzadel en dat was wat we graag wilden.

Ze wordt momenteel onder het zadel en in het enkelspan gereden.

Sterre is bijna net zo groot als Djemy en ze zullen dan binnenkort ook beleerd worden in het tweespan.

Nadat we het paardenvirus te pakken hadden en 2 kleine en 2 grote merrie's op stal, begon het weer te kriebelen, we hadden op een keuring enkele Amerikaanse minipaardjes gezien, deze waren veel luxer dan onze 2 appaloossa merrie's.

Op zoek naar een drachtige merrie, want een mooi veulentje fokken, dat leek ons een mooie uitdaging. We vonden Bij Sonja Koster van Whistle Mountain Miniatures onze eerste Amerikaanse merrie "Miniature Hippodrome Diana", drachtig van Brewers Feature Challenger en een prachtige basis voor onze miniatuurpaardenfokkerij, ze heeft een geweldige afstamming met o.a. Bond Dynamo en Boones Little Buckeroo.

Daan gaf ons een prachtig veulen "Highlands First Challenge" een luxe merrie, Challenge heeft ons hart gestolen en zal altijd op onze stal blijven en gezien haar afstamming, type en karakter zal ze net als haar moeder vast voor prachtige veulens gaan zorgen.

Na Challenge kregen we van Daan nog een prachtig veulen n.l. "Highlands Dazzling Destiny", ook deze merrie zal bij ons blijven en hopenlijk ook voor mooie veulens gaan zorgen.

Voor meer informatie over deze 3 merrie's, welke de basis zullen zijn voor onze fokkerij, kunt u meer lezen op de pagina's van Daan, Challenge en Destiny.

Er zijn meer veulens geboren bij onze stal, deze kunt u bewonderen op de veulenpagina's.

In 2005 kregen we het idee om een eigen hengst te zoeken voor de fokkerij met de Amerikaanse minipaardjes. We zochten een bonte hengst uit een afstamming welke in europa nog niet aanwezig was. We vonden een veulen bij Stal Hazelberg, nog maar twee dagen oud, maar wel de kleur, afstamming en uitstraling wat we zochten. Zijn naam "SHM Wild Thunder" was op z'n lijf geschreven want toen we gingen kijken was het echt een wilde dondersteen.

Inmiddels is Thunder goedgekeurd voor de dekdienst bij het NMPRS en is hij klaar om aangespannen gereden te worden.

Het laatste nieuws over onze paarden is dat we een merrie gekocht hebben in Amerika.

Onze wens was een mooi luxe paardje, bont, 2 blauwe ogen en uit  een afstamming die Buckeroo combineert met Rowdy. En daar was ze, bij Buck on Ranch van Angie Sauer, dochter van Willow Creek Dancers Perfecta, een rechtstreeks afstammeling van World Champion FWF Little Wardance en haar moeder is Buck ons Xclusive en rechtstreekse dochter van Buck On Broadway (BOB) een Buckeroo zoon.

Ze heet "Buck Ons Skylla Blu Perfection", ze is bont, heeft 2 knetter blauwe ogen en een zeer luxe exterieur. Dit is in Amerika op de World Show ook gewaardeerd ze werd namelijk: " AMHA Reserve World Champion Weanling Mares under 26"".

Eind december 2009 zal Skylla op Schiphol aankomen.

Vanaf zomer 2010 zijn we weer op zoek gegaan naar een nieuw paardje om ons showteam voor 2011 te versterken, in 2010 hebben we voor het eerst geshowd met Skylla en we kregen de smaak te pakken.

Duizenden paardjes kwamen voorbij, maar er was er voor ons niet èèn, die zo bijzonder was als een veulen welke we op het EK in Deurne op een foto hadden gezien, oftewel door onze Maarten (12) was gezien, zijn commentaar was, "die moeten jullie kopen dan wordt je vast volgend jaar Kampioen".

Lang over getwijfeld en in November toch maar naar frankrijk gereden om daar Idyllic Victory, want dat is zijn naam, live te gaan bekijken.

We waren meteen verkocht, maar heel verstandig met Cedric de afspraak gemaakt dat we er later op terug zouden komen.

In December 2010 de knoop doorgehakt en we hebben "EBF Idillyc Victory By Daddy" gekocht.

Hij heeft een fantastische afstamming, dubbel Top Banana x Buckeroo. Hij is extreem luxe en fijn gebouwd, hij heeft de door ons begeerde Buckskin kleur en heeft de uitstraling van een arabier.

We zijn erg blij dat dit geweldig mooie paardje ons Showteam komt versterken en dat hij over een aantal jaren voor veulens kan gaan zorgen met dezelfde uitstraling als hemzelf.


Nadat we een aantal jaren erg druk geweest zijn met allerlei andere zaken, zijn we in 2016 voorzichtig weer begonnen om het showen van onze minipaarden weer op te pakken. We hebben uit onze groep paarden 2 paarden geselecteerd voor het showseizoen van 2016 en 2017. Highlands Idyllic Bleu Star en Highlands Princess Aysha.